Prepelite ARAD

Sanatate inainte de toate!

                                CIORBA DE PREPELITA SI SMANTANA

      Vrei sa mananci ceva foarte gustos? Atunci trebuie sa incerci reteta cu carne de prepelita cu smantana. Pentru aceasta vei avea nevoie de:

- 4 - 5 prepelite (aproximativ 900grame);
- un praz (sau o ceapa);
- 2 sau 3 morcovi (depinde de dimensiunea lor);
- o telina;
- o legatura de patrunjel;
- 50 de grame de ulei;
- 75 de grame de orez;
- 300 de grame de rosii;
- 30 de ml. de otet;
- 200 de grame de smantana;
- 4 oua de prepelita;
- se va adauga sare si piper dupa gust.

   Mod de preperare: 
- carnea de prepelita se va spala in prealabil si se va pune la fiert in apa. In apa respectiva se va adauga un pic de sare;
- se toaca marunt prazul (sau ceapa) si se caleste in ulei dupa care se adauga si zarzavatul de supa taiat felii. Toate ingredientele se mai calesc impreuna cateva minute dupa care se va stinge cu apa si se va adauga totul in ciorba;
- in momentul in care carnea este aproape fiarta, se va adauga orezul (care este fiert in prealabil) si rosiile curatate (de coaja si seminte) taiate cuburi;
- intr-un bol separat, se amesteca galbenusurile de ou de prepelita impreuna cu smanata si cu doua linguri de otet, dupa care se adauga la ciorba.

La servit, pentru un plus de aspect, se presara verdeata tocata marunt. Pofta buna!

 

                             CIUPERCI UMPLUTE CU OUA DE PREPELITA

   Ingrediente
20 ciuperci
20 oua de prepelita
ulei de masline
vegeta

   Mod de preparare
  Ciupercile umplute cu oua de prepelita sunt un aperitiv grozav cu care va puteti impresiona invitatii sau familia. Mai intai se curata ciupercile cu hartie de bucatarie, am mai scobit putin ca altfel nu intrau ouale. Am pus un strop de ulei de masline, un praf de vegeta si oul de prepelita. Peste ou am mai pus un praf de vegeta, in tava am pus putin ulei de masline si se da la cuptor. POFTA BUNA!!!

 

                             PREPELITE LA CUPTOR CU UNT AROMAT

Ingrediente:
• 8 prepelite intregi, in jur de 180-200 de grame fiecare, spalate si zvantate cu un servet de bucatarie
• 1 lamaie mica
• 100 de grame de unt
• 2-3 catei mari de usturoi
• 4-5 ramurele de cimbru proaspat
• 2 ramuri de rozmarin (cam de 12-15 cm. lungime fiecare)
• 2-3 frunze de salvie
• 60 de ml. de supa de pui degresata
• sare si piper
• legume pregatite la abur sau pireu (dupa gust) ca si garnitura


   Mod de preparare:
Inainte de toate, am pregatit un unt aromat, pentru care am folosit untul, coaja rasa de la 1/2 de lamaie, 1 catel mare de usturoi, salvia, 1 ramura de rozmarin (doar frunzele), 2 ramurele de cimbru (la fel, frunzulitele rupe de pe ramuri), zeama de la 1/2 de lamaie, sare si piper dupa gust (ca tot veni vorba despre gust, gustul acestui unt aromat e grozav de bun). Acum nu imi ramane decat sa va spun POFTA BUNA! 

 

 

Vindem carne si oua de prepelita.                                         0748124440