Coaja de ouă de prepeliță este o sursă foarte bună de calciu – 95%. Amestecînd coarja cu sucul de lămîe în proportie de 1:1 și consumînd cîte o linguriță mică peste o zi vei obține o sursă naturală de calciu pentru organismul tău.
În orice terapie, alimentația este esențială, iar ouăle de prepeliță nu sînt medicamente de sinteză care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri funcționale umane, ci sunt un produs natural, organic așadar, perfect adăptat nevoilor oricarui organism uman. Ouăle de prepeliță se asimilează în organism în funcție de nevoile acestuia, fără a-i produce uzura, ci dimpotrivă, avînd rol constructiv, începînd de la nivelul celular și pînă la cel organic.
În Japonia, școlarilor li se oferă la prînz, zilnic, cîte 2 ouă de prepeliță. Cauza este evidentă – complexul de vitamine și minerale ajută creierul la memorarea materiei studiate.
Oul de prepeliţă revitalizează organismul uman indiferent de vîrstă, reglează și îmbunătățește funcționarea inimii și activitatea aparatului circulator, reglează aciditatea gastrică, amelioreazărespirația și funcția reproductivă, are efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi și de ficat, acţionează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic și al celui imunologic.
Efectele miraculoase ale ouălor de prepeliţă sunt date de calitatea superioară a proteinei din ou și lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. Conține proteine, glucide speciale nepericuloase în diabet sau alte boli în care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine și lecitine, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, factori antialergici. Conține un agent anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale.
După unii cercetători, oul de prepeliță ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de apariţia reacţiilor alergice.
Aceste ouă se folosesc benefic în perioada pre și postnatală, cît și după intervenții chirurgicaleși radioterapii. Formează neuronii din sistemul nervos central la copii și întîrzie procesele degenerative de îmbătrînire.